Czy zapisane zdjęcie po edycji zachowuje lokalizację?
Nie. Każde zdjęcie zapisane z edytora, edytowane czy nie, zawiera tylko obraz: bez lokalizacji, aparatu i daty.
Zdjęcia z telefonu często zawierają miejsce, w którym je zrobiono, aparat i datę, ukryte w pliku (dane EXIF). Zobacz, co mówi twoje zdjęcie, i zapisz je bez tych danych. Wszystko dzieje się w przeglądarce, więc zdjęcie nie jest nigdzie przesyłane.
Nie. Każde zdjęcie zapisane z edytora, edytowane czy nie, zawiera tylko obraz: bez lokalizacji, aparatu i daty.
Nie. Jeśli zdjęcie jest zapisane bokiem, zostaje zachowane tylko to jedno ustawienie, więc nadal wyświetla się prosto.
Tak. W narzędziu Hurtem zaznacz Usuń tylko dane (lokalizacja, aparat, data) i zapisz: dostaniesz jeden plik ZIP z każdym zdjęciem wyczyszczonym i poza tym niezmienionym; zobacz zmiana rozmiaru wielu zdjęć naraz.
Nie. Dane są odczytywane z pliku na twoim urządzeniu i tam wyświetlane. Nie ma mapy: lokalizacja jest pokazywana jako współrzędne, więc nic nie jest wyszukiwane w internecie.